REZ Agencija dobitnik granta u okviru projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”

U Sarajevu je 27.03.2017. godine održana svečana ceremonija dodjele certifikata o dobitku granta za lokalna partnerstva za zapošljavanje u BiH u okviru projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”.

Cilj projekta, koji finansira Europska unija (EU) sa četiri miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO – International Labour Organisation) je da se kroz institucionalizaciju partnerstava poveća zaposlenost i stvore nova radna mjesta primarno za socijalno ugrožene kategorije stanovništva uključujući žene, mlade, manjinske zajednice, povratnike, interno raseljena lica i teško zapošljive osobe posebno u područjima pogođenim poplavama.

Projekt EU/ILO se počeo provoditi u martu 2016. i trajat će do februara 2019. godine. Projekt je dio EU Programa za lokalni razvoj i zapošljavanje koji Europska unija finansira sa 19 miliona eura a provode ga UNDP, GIZ i ILO.

Certifikat za projekt “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu” koji će implementirati REZ Agencija, kao vodeći partner u konzorciju partnera, preuzela je gđa. Maja Kišić, v.d. direktora REZ Agencije. Drugi partneri u konzorciju su: Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Općina Travnik, Univerzitet ˝Vitez˝ u Travniku, NVO-Centar za edukaciju mladih CEM Travnik, GS-tmt Travnik i Nobil Nova Bila.