U prostorijama REZ Agencije u Zenici je 20.3.2017. godine održan 10. sastanak Savjeta BFC Mreže Federacije BiH.

BFC (Business Friendly certification – Povoljno poslovno okruženje) Mrežu Federacije BiH čini 6 partnerskih institucija: FMRPO, Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH, NERDA, REDAH, SERDA i REZ. Mreža kontinuirano radi na provođenju procesa cerifikacije općina i gradova s povoljnim poslovnim okruženjem na području Federacije BiH u sklopu regionalnog programa BFC certifikacije.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnostima u procesu certifikacije općina i gradova s povoljnim okruženjem. Dogovorene su zajedničke smjernice rada Mreže u narednom periodu kako bi se kroz promociju procesa i kontakte sa međunarodnim organizacijama nastavilo raditi na unapređenju procesa certifikacije.

Trenutno je 6 jedinica lokalne samouprave koje su nosioci BFC certifikata u Federaciji BiH (Bihać, Bosanska Krupa, Goražde, Sanski Most, Tešanj, Žepče).

U procesu evaluacije se trenutno nalazi 9 općina i gradova i izvjesno je da se u narednom periodu mogu očekivati nove jedinice lokalne samouprave sa prestižnim BFC certifikatom.