REZ Agencija Facebook
Profil REZ Agencije na LinkedIn
Time now in Zenica
embed google maps
visit

AKTUALNO / CURRENT Co-operation

BFCFARMA2
GiZMM
ILO

KORISNO / USEFUL

Sastanak razvojnih agencija i Službe za zapošljavanje ZDK

U Službi za zapoljavanje Zeničko-dobojskog kantona je 16.10.2017. godine održan sastanak direktora Ante Pešića sa lokalnim razvojnim agencijama i Regionalnom razvojnom agencijom – REZ. Sastanak su inicirale razvojne agencije u cilju bolje koordinacije aktera u oblasti zapošljavanja i poduzetničkog obrazovanja. Sastanku su prisustvovali v.d. direktorica REZ Agencije Maja Kišić i direktori lokalnih razvojnih agencija ZDK: Branka Janko (RAŽ), Aldin Šušić (RAZ), Ismar Alagić (TRA) i Senad Pašalić (ZEDA).

Sastanak razvojnih agencija i SZZ ZDK

Zaključeno je da je potrebno intenzivirati saradnju o oblasti mjera zapošljavanja gdje razvojne agencije svojim kapacitetima mogu upotpuniti podršku zapošljavanju koju obezbjedjuje Služba za zapošljavanje i Federalni Zavod za zapošljavanje. S obzirom da je djelokrug aktivnosti razvojnih agencija, između ostalog, podrška malim i srednjim preduzećima i samozapošljavanju, poznavanje potreba privrede je ključno u kreiranju poticaja i projekata koje Služba finansijski podržava.

[Više...]

Sastanak razvojnih agencija i Ministarstva za privredu i Ministarstva za obrazovanje, kulturu i sport ZDK

Ministarstvo za obrazovanje, kulturu i sport je 16.10.2017.  bilo domaćin zajedničkog sastanka kojem su prisustvovali ministar Mensur Sinanović , ministar za privredu Zlatko Jelić, v.d. direktorica Regionalne razvojne agencije – REZ Maja Kišić i direktori lokalnih razvojnih agencija ZDK; Branka Janko (RAŽ),  Aldin Šušić (RAZ), Ismar Alagić (TRA) i Senad Pašalić (ZEDA).

Sastanak je iniciran radi unapređenja saradnje agencija sa resornim ministrastvima kako bi  postojeći kapaciteti agencija bili bolje iskorišteni u cilju integralnog upravljanja razvojem, te u konačnici doprinijeli i rezultatima mjera Vlade u lokalnim zajednicama i kantonu.

Razvojne agencije su osnovane kao neophodni i potrebni mehanizmi koji usmjeravaju lokalni i regionalni ekonomski razvoju skladu sa strateškim razvojnim dokumentima lokalnog, kantonalnog i viših administrativnih nivoa. Oblasti u kojima agencije najviše djeluju vezane su oblasti neformalnog obrazovanja, zapošljavanja, podrške malim i srednjim preduzetnicima, ali i ostalim sektorima kao što su poljoprivreda, ruralni razvoj i okoliš. Ove oblasti su regulirane strateškim i programskim dokumentima Vlade, u okviru kojih razvojne agencije treba da imaju aktivnu ulogu implementatora.

Dogovoreno je da saradnja ubuduće treba da se odvija u kontinuitetu u cilju koordinacije prijedloga mjera i aktivnosti,  posebno u okviru Programa razvoja male privrede 2017-2020, Zakona i Plana obrazovanja odraslih i Strategije mladih.

[Više...]

Ekološkim sloganima ukrašene stepenice u 11 zeničkih škola

Jedna od aktivnosti projekta “Prerada komunalnog otpada kao alternativnog goriva u industriji cementa u BiH”

Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ Agencija, zajedno sa jedanaest osnovnih škola iz Zenice realizirala je aktivnost lijepljenja afirmativnih, ekoloških naljepnica na unutarnja stepeništa škola.

Naime, ova aktivnost, koja se realizira u sklopu projekta “Prerada komunalnog otpada kao alternativnog goriva u industriji cementa u BiH“, ima za cilj očuvanje životne sredine, ali i informiranje najmlađih o prednostima pravilnog odlaganja otpada.

Saopćenje za medije u PDF formatu preuzmite ovdje.

Više o projektu “Prerada komunalnog otpada kao alternativnog goriva u cementnoj industriji u BiH” pogledajte ovdje.

[Više...]

Projekt “TRIK” – Poništenje tenderske procedure za usluge

OBAVJEŠTENJE O PONIŠTAVANJU TENDERSKE PROCEDURE
za konzultanta za obuku članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje

Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ Agencija obavještava zainteresirane da se iz tehničkih razloga poništava Poziv za konzultanta za obuku članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje za potrebe projekta “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu”.

Navedeni poziv objavljen je na web stranici REZ Agencije 12.9.2017. godine.

Kompletnu informaciju o poništavanju preuzmite ovdje,

a verzija na engleskom jeziku raspoloživa je ovdje.

Više informacija o projektu možete vidjeti/preuzeti ovdje ili na slijedećem linku.

[Više...]