REZ Agencija Facebook
Profil REZ Agencije na LinkedIn
Time now in Zenica
embed google maps
visit

AKTUALNO / CURRENT Co-operation

BFCFARMA2
GiZMM
ILO

KORISNO / USEFUL

AgMENTOR – Poziv za iskazivanje interesa

FARMA2

POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA
za podršku proizvođačima/poduzetnicima iz poljoprivredno-prehrambene industrije u formiranju udruženja, zadruga ili drugih oblika formalnih i neformalnih asocijacija

Kao implementatori aktivnosti AgMENTOR centra podrške za centralnu Bosnu i Hercegovinu, Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ Agencija i Udruženje građana “Nešto više” (REZ i UGNV) pozivaju grupe poljoprivrednih proizvođača i/ili poduzetnika (žene i muškarci) iz općina navedene regije, da se prijave za podršku za uspostavljanje i jačanje poslovnih/ruralnih asocijacija.

Cilj ove aktivnosti je pružiti podršku formiranju formalnih i neformalnih grupa zasnovanih na zajedničkim interesima, a koje će im omogućiti zajednički nastup ili zajedničke aktivnosti u svim budućim poslovnim poduhvatima.

Puni tekst poziva, u kojem ćete naći sve potrebne detalje uključujući i spisak općina koje su uključene u ovu aktivnost, možete preuzeti ovdje.

Poziv je otvoren tokom cijelog trajanja projekta odnosno do iskorištenosti sredstava. Sredstva će se dodjeljivati u 4 ciklusa (po dvije inicijative po ciklusu). Svaka prijava važi i za slijedeće cikluse.

Za prvi ciklus, zainteresirana grupa treba popuniti kratki prijavni obrazac koji je dostupan ovdje, te isti poslati na adresu adnang@rez.ba i/ili duskocvjetinovic@nestovise.org najkasnije do 20.09.2017. godine.

Prijavni obrazac, također, možete dobiti upitom na navedene adrese.

Finalni izbor odabranih grupa izvršit će se najkasnije do 10.10.2017. godine, nakon čega slijedi sprovođenje gore navedenih aktivnosti.

[Više...]

U Rogatici održana prva AgMENTOR biznis klinika

FARMA2

U Rogatici 09.08.2017. godine održana prva AgMENTOR biznis klinika

Cilj ove biznis klinike bio je omogućiti proizvođačima i prerađivačima iz poljoprivrednog sektora savjetovanje iz oblasti marketinga i prodaje, uvođenja standarda, tehnologije proizvodnje hrane i pristupa novim tržištima.

Integralni tekst informacije pogledajte na stranici Projekta razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II.

Više o projektu “Usluge podrške za agrobiznis / AgMENTOR” i nekim od aktivnosti pogledajte ovdje.

[Više...]

Javni poziv FMOiT – Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH

FMOiT

JAVNI POZIV
“Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH” za 2017.godinu

Federalno ministarstvo okoliša i turizma objavilo je Javni poziv za prikupljanje projekata za raspodjelu sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH“.

Moguće je apliciranje u okviru slijedećih programa:

  1. Sufinansiranje Programa razvoja sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma u cilju unapređenja turističke ponude, te privlačenja kako domaćih tako i stranih turista.
  2. Sufinansiranje Programa podrške unapređenju izrade i plasmana turističkih suvenira u svrhu jačanja turističke ponude.
  3. Sufinansiranje Programa podrške putničkim agencijama koje rade na dovođenju turista u BiH–INCOMING i vrše promociju raspoloživih resursa i turističkih destinacija na području Federacije BiH.
  4. Sufinansiranje projekata za unapređenje turističke i ugostiteljske infrastrukture u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i produžetka turističke sezone.
  5. Sufinansiranje stručnog usavršavanja zaposlenog osoblja turističko-ugostiteljskog sektora u Federaciji BiH.

Rok za dostavu projekata Federalnom ministarstvu okoliša i turizma je
15. septembar 2017. godine.

Više informacija, uključujući preuzimanje integralnog teksta poziva, kao i dokumentacije, dostupno je na web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

[Više...]

Poziv za dostavu aplikacija za sufinansiranje investicionih projekata

WBIF Projects

Treći poziv za dostavljanje aplikacija
za sufinansiranje investicionih projekata putem
Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF)

Direkcija za evropske integracije BiH – Ured Državnog IPA koordinatora (Ured DIPAK) obavještava sve zainteresirane korisnike da je objavljen Treći poziv za dostavu zahtjeva za grant sredstva radi sufinansiranja investicionih projekata putem Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Rok za dostavu prvog nacrta aplikacija/projekata Uredu DIPAK-a je 2. oktobar 2017. godine.

Više o pozivu, uključujući i aplikacijski paket, dostupno je na web stranici Direkcije za europske integracije BiH.

[Više...]