REZ Agencija Facebook
Profil REZ Agencije na LinkedIn
Time now in Zenica
embed google maps
visit

AKTUALNO / CURRENT Co-operation

BFCFARMA2
GiZMM
ILO

KORISNO / USEFUL

USAID/Sweden Projekt FARMA II – Najava poziva

FARMA2

USKORO NEKOLIKO POZIVA ZA POLJOPRIVREDNA DRUŠTVA, POJEDINCE, NEZAPOSLENE OSOBE I STUDENTE U CILJU POVEĆANJA KONKURENTNOSTI AGROBIZNISA U BOSNI I HERCEGOVINI

USAID/Sweden Projekt razvoja tržišne poljoprivrede – FARMA II pokreće širok spektar aktivnosti koje imaju za cilj povećanje konkurentosti sektora agrobiznisa u Bosni i Hercegovini.

Aktivnost, pod nazivom AgMENTOR centar podrške, omogućit će pristup kvalitetnim i raznovrsnim poslovnim uslugama koje će uticati na rast i razvoj poljoprivrednih proizvođača, njihovih udruženja i zadruga ali i malih i srednjih preduzeća i drugih poslovnih subjekata iz ruralnih područja.

Kao implementatori projekta za centralnu BiH, Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ Agencija i Udruženje građana “Nešto više” će biti kontakti preko kojih će akteri imati podršku za unaprjeđenje poslovanja i dostupnost svih informacija vezanih za razvoj poslovnih inicijativa. S tim u vezi uputit će šest javnih poziva od kojih svaki za cilj ima poboljšanje konkuretnosti u oblasti agrobiznisa u Bosni i Hercegovini.

Integralni tekst najave u PDF formatu možete vidjeti/preuzeti ovdje.

[Više...]

Dogovorena saradnja s Mariborskom razvojnom agencijom MRA

MRA REZ Agencija

Dogovorena saradnja REZ Agencije i Mariborske razvojne agencija MRA

Mariborska razvojna agencija MRA ugostila je predstavnike Regionalne razvojne agencije za regiju Centralna BiH na radnom sastanku 10.07.2017. godine u Mariboru, kojem su prisustvovali Mihael Leskovar, v.d. direktor Mariborske razvojne agencije, Maja Kišić, v.d. direktorica REZ Agencije i Marela Zdenac, program menadžerica u REZ Agenciji.

U okviru posjete prezentirana su iskustva dvije razvojne agencije, kao i potencijali Centralne BiH i Podravske regije.

Također, dogovoreno je i poticanje saradnje kompanija iz ove dvije regije i zajedničko učešće u transnacionalnim projektima.

[Više...]

Posjeta kompaniji “Gorenje Surovina” u Mariboru

Posjeta (studijsko putovanje) upriličena u okviru projekta “Prerada komunalnog otpada kao alternativnog goriva u industriji cementa u BiH”

Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ Agencija je 10. jula 2017. godine u okviru projekta “Prerada komunalnog otpada kao alternativnog goriva u industriji cementa u BiH” organizirala studijsko putovanje – posjetu postrojenju za proizvodnju goriva iz neškodljivog komunalnog otpada koje djeluje u okviru kompanije “Gorenje Surovina” u Mariboru, Slovenija.

Učesnici studijskog putovanja (predstavnici kantona i općina) pokazali su veliki interes za proizvodnju goriva iz otpada, imajući posebno u vidu da većina općina ima izražene probleme sa zbrinjavanjem komunalnog otpada.

Integralni tekst Saopćenja za medije u PDF formatu preuzmite ovdje.

Više o projektu“Prerada komunalnog otpada kao alternativnog goriva u cementnoj industriji u BiH” pogledajte ovdje.

[Više...]

Održana XIV Skupština REZ Agencije

Redovna Skupština Regionalne razvojne agencije za regiju Centralna BiH, održana je 05.07.2017. godine u prostorijama REZ Agencije u Zenici.

Skupštini su prisustvovali predstavnici osnivača REZ Agencije: Kantoni, Općine i Udruženja poslodavaca sa područja Centralne BiH.

[Više...]