REZ Agencija Facebook
Profil REZ Agencije na LinkedIn
Time now in Zenica
embed google maps
visit

AKTUALNO / CURRENT Co-operation

BFCFARMA2
GiZMM
ILO

KORISNO / USEFUL

Sajam privrede Tešanj 2017 – Održan Informativni dan o projektu “Prerada komunalnog otpada…”

REZ Agencija je u sklopu 13. sajma privrede Tešanj 2017. godine održala Informativni dan tijekom kojega je predstavljen projekt “Prerada komunalnog otpada kao alternativnog goriva u industriji cementa u BiH“. Informativni dan je održan s ciljem informiranja javnosti o potencijalu komunalnog otpada kao zamjenskog goriva.

Više o događaju, uključujući integralni tekst Saopćenja za javnost dostupno je ovdje.

[Više...]

REZ Agencija na 13. Sajmu privrede u Tešnju

U organizaciji Udruženja/Udruge privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj održava se u periodu od 18. do 21. maja 2017. godine Međunarodni sajam privrede Tešanj 2017. u prostoru Distributivnog centra u Kraševu, općina Tešanj, gdje se predstavlja preko 200 izlagača iz pet država.

REZ na sajmu Tešanj REZ na sajmu Tešanj

Prvog dana održavanja Sajma, REZ Agencija je predstavila projekt “Prerada komunalnog otpada kao alternativnog goriva u industriji cementa u BiH”, kao i još pet projekata koji su u fazi implementacije, ili će uskoro početi sa implementacijom.

[Više...]

Danube Transnational Programme (DTP) – Otvoren 2. poziv za PP

Otvoren 2. Poziv za podnošenje projektnih prijedloga
za programske prioritete 1, 2 i 3

Dunavski međunarodni program – Danube Transnational Programme (DTP) podržava integraciju politika u području Dunava kroz projekte koji se bave rješavanjem ključnih izazova i mogućnosti u regionu. Program nudi financijsku podršku međunarodnim projektima koji doprinose razvoju inovativnije, pristupačnije i održivije Dunavske regije.

DTP

Poziv će biti otvoren do 06.06.2017. godine.

Više o DTP programu i načinu apliciranja, te preuzimanje dokumenata raspoloživo je na slijedećoj web stranici DTP programa.

[Više...]

Info dan povodom “Svjetskog dana obnovljivih izvora energije”

REZ Agencija održala informativni dan povodom
Svjetskog dana obnovljivih izvora energije

Povodom Svjetskog dana obnovljivih izvora energije, REZ Agencija je 26. aprila 2017. godine organizirala informativni dan na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici s ciljem informiranja javnosti o potencijalu komunalnog otpada kao zamjenskog goriva.

[Više...]