Profil REZ Agencije na LinkedIn

AKTUALNO / CURRENT Co-operation

BFCGOLD
GiZMM

KORISNO / USEFUL

Održana XIII Skupština REZ Agencije

Redovna Skupština Regionalne razvojne agencije za regiju Centralna BiH, održana je 17.06.2016. godine u prostorijama REZ Agencije u Zenici.

Skupštini su prisustvovali predstavnici osnivača REZ Agencije: Kantoni, Općine i Udruženja poslodavaca sa područja Centralne BiH.

REZskupstina2016-1 REZskupstina2016-2 REZskupstina2016-3

Na Skupštini su usvojeni sljedeći dokumenti:

  • Zapisnik sa 12. zasjedanja Skupštine
  • Izvještaj o radu Nadzornog odbora za 2015. godinu
  • Izvještaj o radu REZ Agencije za 2015. godinu
  • Finansijski izvještaj REZ Agencije i Izvještaj revizora za 2015. godinu
  • Plan rada REZ Agencije za 2016. godinu

Skupština je usvojila i odluku o raspodjeli dobiti za 2015. godinu.

[Više...]

Travnik: Obuka iz oblasti metodike i didaktike

U okviru projekta Stručno obrazovanje kroz praktičnu nastavu u metalskom sektoru u BiH u Travniku je od 14-16. juna 2016. godine održan trodnevni seminar na temu: “Obuka iz oblasti metodike i didaktike“.

Seminar je bio namijenjen nastavnicima stručnih predmeta i praktične nastave iz Mješovite srednje tehničke škole Travnik, Srednje škole Novi Travnik, Mješovite srednje škole Novi Travnik, te osoblju GS-tmt Travnik i REZ Agencije.

didak1 didak2 didak3
[Više...]

4 općine Federacije BiH među najboljima u regiji

Crna Gora peta država koja je pristupila programu Certifikacije općina po mjeri privrede u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE)

Priopćenje za medije

Podgorica, 9.5.2016. – Bosanska Krupa, Goražde, Tešanj i Žepče dobitnici su certifikata o povoljnom poslovnom okruženju što je ove lokalne samouprave svrstalo među najbolje investicione destinacije u jugoistočnoj Evropi. Priznanje za unapređenje rada lokalne administracije primili su na IV regionalnom BFC SEE kongresu u Podgorici, u organizaciji Ministarstva finansija Crne Gore i NALED-a uz podršku GIZ Otvorenog regionalnog fonda za modernizaciju općinskih usluga.

podcg1 podcg2 podcg3

Pored njih, certifikate je zaslužilo još 11 lokalnih samouprava iz regije, četiri iz Makedonije, četiri iz entiteta Republika Srpska, dvije iz Hrvatske i jedna iz Srbije, među kojima su Skoplje, Bijeljina, Šabac, Jastrebarsko i dr. Ukupno je po BFC SEE standardu do danas certificirano 26 lokalnih samouprava koje pružaju kvalitetne usluge i povoljno poslovno okruženje za oko dva miliona ljudi i 105.000 preduzeća. U Federaciji BiH je ovu potvrdu kvaliteta prethodnih godina dobio Sanski Most.

[Više...]

REZ Bilten br. 20

PDF verziju Biltena preuzmite ovdje.

[Više...]